Pages

Friday, June 7, 2013

Perkahwinan Aneh, Pagi Menikah Petang Cerai

pasangan-pengantin-zonaanehIni bukan cerita drama, tetapi kisah nyata yang sungguh-sungguh terjadi di Hanover, Jerman

. Sepasang warga kota Hanover keturunan Poland baru saja menikah pada pagi hari. Namun, pasangan ini kemudian sepakat untuk mengakhiri pernikahan pada hari yang sama.
”Pengantin lelaki mengatakan tidak ingin lagi melihat pengantin wanitanya dan menginginkan perkawinan batal secepatnya. Perempuan mengatakan hal yang sama,” ujar juru bicara polis Hanover, akhir minggu lalu.
Segera setelah melewati pernikahan sivil pengantin lelaki yang berusia 50 tahun itu mulai bertengkar dengan pengantin perempuan dan berusaha memotong rambut pengantin wanita dengan pisau. Pengantin perempuan yang berusia 34 tahun itu lalu menelefon polis.
Polis lalu mengeluarkan perintah agar pengantin lelaki menjauh dari pengantin perempuan dan langsung menerima perintah itu, bahkan selama-lamanya.
Kedua pengantin baru itu lalu berupaya berdamai petangnya melalui telepon. Akan tetapi, mereka malah bertengkar dan saling berteriak. Akhirnya, pengantin lelaki menghabiskan malam pertamanya di rumah penampungan orang gelandangan.
Sumber

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...