Pages

Saturday, June 15, 2013

NGERI!!! 20 GAMBAR PEMANDANGAN SEPANJANG SUNGAI GANGGA, TEMPAT MEMBUANG MAYAT

Pemandangan Sepanjang Sungai GanggaApa yang kita dengar tentang Sungai Gangga adalah bahawa sungai tersebut adalah sungai suci, dan itulah yang selalu di war-warkan oleh kerajaan India kepada dunia…

556653_484859868199896_146204813_n Di sungai ini penduduk setempat menyandarkan hidupnya. Mereka melakukan banyak perkara di sungai ini dari mencuci pinggan hinggalah mandi untuk membersihkan badan.
Namun tahukah anda, bahawa disungai ini sebenarnya juga merupakan tempat pembuangan mayat bagi keluarga-keluarga miskin yang tidak mempunyai bayaran untuk menguruskan anggota keluarga mereka yang telah meninggal. Mayat di buang di sungai ini sebagai tempat pengebumian mereka.
Sering di temui mayat di tempat ini dalam keadaan yang sudah membusuk dan sangat mengerikan, bahkan ada kalanya mayat-mayat tersebut di makan oleh binatang seperti burung dan anjing. Memang tempat yang sangat seram dan menakutkan.
Meskipun mayat adalah manusia yang sudah tidak bernyawa, sebenarnya mereka juga harus dihormati dan di muliakan. Namun mungkin memang begitulah cara penduduk setempat menghormati dan memuliakan mayat-mayat tersebut.
Gambar-Gambar di bawah ini akan membawa anda kepada sebuah cerita yang sebenarnya tentang Sungai Gangga yang selalu disebut-sebut sebagai sungai suci.
Lagi 19 keping gambar menyayat hati dengan membaca penuh artikel ini.

Pemandangan Sepanjang Sungai Gangga2

Pemandangan Sepanjang Sungai Gangga3

Pemandangan Sepanjang Sungai Gangga4

Pemandangan Sepanjang Sungai Gangga5

Pemandangan Sepanjang Sungai Gangga6

Pemandangan Sepanjang Sungai Gangga7

Pemandangan Sepanjang Sungai Gangga8

Pemandangan Sepanjang Sungai Gangga9

Pemandangan Sepanjang Sungai Gangga10

Pemandangan Sepanjang Sungai Gangga11

Sumber

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...