Pages

Monday, May 27, 2013

5 Anak Ajaib Dan Genius Islam Yang Menggemparkan Dunia

5 Anak Ajaib Dan genius Islam Yang Menggemparkan Dunia - Abdurrahman Farih  Lima kanak-kanak yang genius ini berjaya menggemparkan dunia. Siapakah diri mereka sebenarnya?

Untuk itu, mari kita lihat senarai lima anak kecil beragama Islam yang sangat genius dan ajaib hingga menggemparkan dunia.
Berikut 5 Anak Ajaib Islam Yang Mengemparkan Dunia:
1. Akrit Jaswal

5 Anak Ajaib Dan genius Islam Yang Menggemparkan Dunia - Akrit Jaswal

Akrit Jaswal yang mempunyai IQ 146 (manusia terpintar di India) sejak berusia 7 tahun ia sudah mampu melakukan operasi pembedahan secara otodidak
2. Sayyid Muhammad Husein Tabataba'i

5 Anak Ajaib Dan genius Islam Yang Menggemparkan Dunia - Sayyid Muhammad Husein Tabataba'i

Sayyid Muhammad Hussein Tabataba'i seorang kanak-kanak yang sudah berjaya menghafal surat-surat dalam Al-Qur'an dan mampu menafsirkannya. Beliau juga telah menerima gelaran Doktor di usia tujuh tahun di Hijaz Collage Islamic University di UK.
3. Abdurrahman Farih

5 Anak Ajaib Dan genius Islam Yang Menggemparkan Dunia -Abdurrahman Farih

Di bumi Aljazair, ada anak genius yang berusia tiga tahun bernama Abdurrahman Farih mampu menghafal Al Quran hanya mendengar orang lain membaca Al Quran sejak ia masih di dalam kandungan ibunya.
4. Ali Yakubov

5 Anak Ajaib Dan genius Islam Yang Menggemparkan Dunia - Ali Yakubov

Di Rusia kemunculan ayat-ayat 'Al Quran" di sekitar tubuh bayi yang berusia sembilan bulan bernama Ali Yakubov, telah membuat 2000 orang Muslim dari kawasan utara Rusia mendatangi untuk melihatnya.
5. Syarifuddin Khalifah

5 Anak Ajaib Dan genius Islam Yang Menggemparkan Dunia - Syarifuddin Khalifah

Syarifuddin Khalifah, seorang anak ajaib, lahir di Arusha, di bahagian utara Tanzania (sebuah negara di Afrika Timur) pada usia satu setengah tahun sudah mampu menghafal Al-Quran dan juga mampu mendirikan solat  lima waktu. Apa yang lebih mengejutkan apabila dia bukanlah seorang anak dari ibubapa yang beragama Islam. Beliau telah mengislamkan lebih dari ribuan orang.

Sumber

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...