Pages

Saturday, August 3, 2013

Spa tawar rawatan muka guna najis burung

du_07.1NEW YORK - Sebuah pusat rawatan kecantikan dan spa mewah menawarkan khidmat rawatan kecantikan muka menggunakan najis burung

pada harga AS$180 (RM586).

Pemilik spa Shizuka New York itu, Shizuka Bernstein berkata, pusat kecantikannya menawarkan khidmat rawatan tradisional Jepun dengan menggunakan najis burung bulbul bersama dedak beras yang diimport khas.

Setiap bulan seramai 100 wanita dan lelaki datang ke salon kecantikan kulit Shizuka New York itu untuk mendapatkan rawatan. Salon itu terletak berdekatan Fifth Avenue Manhattan.

"Kesemua pelanggan datang ke situ untuk mendapatkan rawatan sebagai cara untuk memastikan kulit muka menjadi lembut dan licin," katanya yang telah menawarkan rawatan itu sejak lima tahun lalu.

Tambahnya, sejenis enzim di dalam tahi burung itu juga dipercayai mampu melakukan proses pengelupasan secara perlahan-lahan bagi mencantikkan kulit muka.

Ujarnya lagi, najis burung bulbul sahaja digunakan di spanya kerana spesies burung tersebut hanya memakan bijirin yang menghasilkan enzim semula jadi sebagai bahan aktifnya.

"Kami tidak gunakan najis burung di Central Park untuk rawatan kecantikan muka kerana burung di sana memakan sampah,

Sumber

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...