Pages

Thursday, June 6, 2013

Pelik !15 Tahun Lelaki Ini Makan Kalajengking

2013-06-01_063144Memakan haiwan berbahaya seperti kalajengking yang dimasak sudah tidak asing lagi di dunia ini. Namun bagaimana jika ada seseorang yang memakan kalajengking hidup …

selama bertahun-tahun? Petani asal Iraq mengaku setiap harinya memakan kalajengking hidup-hidup setiap hari. Bahkan dia mengaku ketagih!
Kebiasaan aneh yang dilakukan Ismail Jasim Mohammed ini telah dilakukan selama 15 tahun. Petani yang tinggal di Samara itu mengaku pernah merasa tidak sedap badan  selama tiga hari dan tidak memakan kala jengking. Petani 34 tahun itu sekurang-kurangnya mengambil satu kalajengking hidup dalam sehari.
Kebiasaan anehnya dia tak lepas kerana dia sering disengat oleh makhluk berbahaya. "Saya sudah alah kerana sering disengat, kerana itu saya memutuskan untuk memakannya saja," ucapnya seperti disiarkan Nydailynews dan selepas makan kala jengking selama 15 tahun, Mohammed berkata pada NBCNews . com  dia sekarang dalam ketagihan. Dia  mendapat merasakan  gejala aneh jika tidak mengambil kalajengking dalam sehari.
Mohammed menambah bahawa dirinya sudah disengat haiwan berbahaya tersebut berkali-kali di mulut. "Saya telah membangunkan kekebalan terhadap racun kalajengking," katanya dengan selamba.

Sumber

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...