Pages

Monday, June 17, 2013

FOTO WANITA HINA YANG DI-PERTUAN AGUNG DIDEDAHKAN!

je_05.1Individu terakhir yang dikehendaki polis berhubung kes menghina Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Halim Mu'adzam Shah menyerah diri di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi …

 Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah, Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Abdul Aziz Zakaria berkata, individu yang merupakan pemilik akaun Facebook Carol Tay itu hadir bersama peguamnya kira-kira pukul 1 petang.
"Polis mengambil keterangan daripada wanita itu dan kes ini disiasat mengikut Seksyen 4(1) Akta Hasutan 1948," katanya ketika dihubungi sambil menambah wanita itu dibebaskan dengan jaminan polis pukul 5.30 petang.
Pada 1 Jun lalu, akaun Facebook yang menggunakan nama Melissa Gooi didakwa mengeluarkan kenyataan menghina titah ucapan Tuanku Abdul Halim sempena Hari Keputeraan baginda.
Kenyataan itu turut menerima ulasan yang menghina Yang di-Pertuan Agong daripada rakan-rakannya.

Susulan itu, polis menerima 35 laporan daripada pelbagai pihak termasuk badan bukan kerajaan yang mahu tindakan tegas diambil terhadap pemilik akaun Facebook itu serta mereka yang menyokong kenyataan berbaur hasutan berkenaan

Sumber

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...