Pages

Monday, May 27, 2013

Video Lelaki merayu 40 minit selamatkan isteri, anak

Satu rakaman video menunjukkan seorang lelaki merayu pertolongan selama 40 minit selepas dia bersama isteri dan bayinya terlibat dalam satu kemalangan jalan raya
dekat Jaipur, India, kelmarin.
Jurucakap polis memberitahu, tindakan orang awam yang tidak mempedulikan mangsa dan keluarganya yang dalam kesusahan itu dianggap sebagai sifat yang memalukan di India.

"Selama lebih 40 minit Kanhaiya Lal merayu pertolongan daripada orang yang lalu lalang di situ. Kejadian berlaku sebaik motosikal yang dinaiki mereka bertiga dilanggar oleh sebuah trak," katanya pada laporan Al-Jazeera.

Isteri Lal, Guddi, 26, dan anak mereka yang masih bayi berumur 10 bulan maut di tempat kejadian.Sebelum ini, sebuah stesen televisyen (TV) tempatan menyiarkan rakaman yang menunjukkan mayat seorang wanita bersama bayinya dan seorang lelaki menjerit meminta pertolongan.

Lebih menyedihkan, sebaik ambulans tiba, mayat isteri dan anaknya itu diangkat secara kasar dan umpama membuang sampah ke dalam kenderaan itu.

Ketua polis trafik Jaipur, Lata Manoj dalam satu temu bual siaran TV berkata, adalah menjadi tanggungjawab setiap penduduk menghulurkan bantuan demi menyelamatkan nyawa

Sumber

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...