Pages

Thursday, July 19, 2012

Kucing Ditembak 30 Kali Masih Hidup

Seekor kucing yang diberi nama Hope telah balik ke rumah tuannya dalam keadaan berdarah. Tuannya berasa pelik dan terus membawanya ke klinik haiwan. Doktor memaklumkan bahawa Hope telah ditembak sebanyak 30 kali

kucing1

Seekor kucing di Britain masih hidup walaupun ditembak sebanyak 30 kali. Apabila pemilik kucingyang dinamakan Hope itu berdarah, beliau menyangkakan haiwan kesayangannya itu diserang anjing…..

Bagaimanapun selepas dibawa ke klinik haiwan, doktor memberitahu yang badan kucing itu penuh kecederaan akibat tembakan. Kebanyakan kecederaan di belakang dengan empat peluru di kepalanya.

Pakar perubatan mengeluarkan sebahagian 10 serpihan tetapi berputus asa mengeluarkan yang lain kerana bimbang akan mendatangkan komplikasi.

Persatuan Diraja Mencegah Kekejaman Haiwan (RSPCA) membuka siasatan ke atas kes itu.

Inspektor (RSPCA), Amy Collingsworth berkata, “Hope sangat mesra dan kucing yang menawan itu agak sukar memahami mengapa seseorang mahu menembak haiwan yang tidak bersalah,”.

“RSPCA menyiasat kejadian ini dan meminta sesiapa yang mempunyai maklumat mengenai tembakan ini menghubungi kami,” katanya.

RSPCA melaporkan 567 kes penderaan haiwan membabitkan senjata tahun lalu saja. Hope sudah pulih dan dijangka dikembalikan kepada tuannya tidak lama lagi.

Sumber : Melayukini

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...