Pages

Saturday, July 20, 2013

TERKINI : Kami Sudah 12 Hari Bernikah - Abby Abadi

abby abadi sudah 12 hari kahwin 1Tahniah! diucapkan buat Abby Abadi atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan atas pernikahannya bersama jejaka pilihan sejak

12 hari lalu.

Berita gembira ini telah disahkan sendiri oleh Abby menerusi laman Instagramnya dan menurut pelakon wanita ini dia baru sahaja mengenali jejaka tersebut dua minggu sebelum mereka bernikah.

Dipendekkan cerita, Sebenarnya sudah 12hari dia sah menjadi suami Sy. Maaf sbb maklumkan lambat pd kalian…. ALLAH kami dulukan. Insyallah, majlisnya dlm bulan Raya nnti. Lokasi belum pasti. Doakan???????? Ini jodoh… krn kami saling tidak mengenali antara satu sama lain. Baru 2mggu kenal, ALLAH tunjukkan jalan ke sini… Syukur!!
Setiap yang hidup pasti akan merasai mati suatu hari nanti. Macammana keadaan dan bila kita akan mati hanya DIA saja yang tahu….begitu juga dengan jodoh kita. Dgn siapa kita akan dijodohkan dan biler kita akan dijodohkan semuanyer telah ditetapkan oleh DIA. Semuanya telah tertulis sejak dari azali lagi… Ada orang kata jodoh tu akan datang dengan sendiri tanpa di cari dan ada sesetengah orang cakap jodoh tu tak kan datang dengan sendiri kalau kita tak cari….tapi apa2 pun semuanyer bergantung kepada kekuasaanNYA. Sama ada kita berusaha mencari ataupun tak DIA sudahpun menulisnya kerana DIA yang lebih mengetahui…. ?

Menerusi respon peminat dilaman sosial tersebut, ramai antara mereka yang melahirkan rasa terkejut dengan berita gembira itu, bagaimanapun mereka tetap mendoakan semoga Abby bahagia bersama insan pilihannya kali ini.

Sumber

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...