Pages

Thursday, June 27, 2013

Kanak-Kanak T’muda Ambil Hormon Tukar Jantina

Kanak-Kanak1-565x380Seorang kanak-kanak perempuan berusia 12 tahun merupakan kanak-kanak termuda di dalam sejarah England mengambil pil hormon untuk

menghentikan perubahan dirinya menjadi seorang perempuan. Kanak-kanak tersebut, Leo Waddell dilahirkan sebagai seorang anak perempuan dengan nama Lily, tetapi telah berpakaian seperti lelaki sejak umur lima tahun.

Dia yang berani muncul di dalam rancangan ITV’s This Morning bersama ibunya, Hayley, dan menjelaskan keputusannya untuk mengambil ubat untuk menghentikan baligh nya. Dia adalah salah seorang kanak-kanak dan remaja di bawah umur 18 tahun yang dirawat dengan penyakit dysphoria gender (GD).

Hayley pertama kali menyedari anaknya telah terperangkap dalam badan yang salah apabila dia berusia 18 bulan. Sekarang dia merupakan insan termuda yang pernah mengambil suntikan hormon bulanan untuk menghentikan akil baligh sebagai seorang gadis dan berharap untuk melalui penukaran jantina sepenuhnya pada usia 18 tahun.

Pada bulan Mac 2011, Leo telah dirujuk kepada pusat kesihatan mental kanak-kanak dan remaja. Umur minimum untuk pengambilan ubat telah diturunkan dari 16 tahun pada tahun 2011, dan walaupun ada pengkritik berkata dia adalah terlalu muda sebagai kanak-kanak untuk membuat keputusan untuk berhenti baligh, tetapi untuk Leo, ia adalah satu keperluan

Sumber

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...