Pages

Thursday, April 25, 2013

CALON PAS TURUT USUNG KERANDA JENAZAH POSTED BY ADMIN ON APR

zaidi_usungSELAYANG:

Pemimpin biasanya bersikap elit dan berada di kedudukan yang lain

dari orang biasa tetapi bagi calon PAS di DUN Taman Templer, pemimpin sepatutnya sentiasa bersama rakyat. Zaidy Abdul Talib antara calon PAS yang berusaha sebaik mungkin untuk bersama dengan rakyat di segenap segi.

Dari bermain bola futsal hinggalah berada di atas mimbar memberikan khutbah Jumaat, itulah kebolehan calon PAS ini.

Sekiranya berlaku sebarang kematian atau ada yang jatuh sakit, beliau akan turut menyantuninya seperti yang dilakukannya awal pagi tadi apabila anak saudara kepada seorang ahli PAS, Pak Yob meninggal dunia di Apartment Merak, Selayang yang pada awalnya mengadu sakit perut.

Bagaimanapun, ketika di bawa ke klinik, anak saudara Pak Yob itu diberikan ubat oleh doktor, tetapi tidak menunjukkan sebarang perubahan yang kemudiannya terus dinasihatkan untuk ke hospital sebelum menghembuskan nafas terakhir.

Zaidy adalah antara yang menguruskan jenazah anak saudara Pak Yob sehingga mengusungnya di dalam keranda.

Kempen

Faktor cuaca yang tidak menentu tidak mematahkan semangat calon ini meneruskan kempen dalam pru ke 13 ini.

(Zaidi berucap di atas belakang  kereta sambil berpayung)

Tanpa mengira lebatnya hujan membasahi bumi, dengan memakai ‘rain coat’, beliau tidak berhenti menyantuni para pengundi sepanjang kempen pilihan raya ini.

“Dalam keadaan cuaca tidak menentu, khususnya hujan di waktu petang, ia tidak membataskan pergerakan saya untuk terus turun padang menemui pengundi,” kata beliau ketika dihubungi Harakahdaily.

Bagi ahli Majlis Perbandaran Selayang (MPS) itu, tiada waktu senggang yang membolehkan beliau duduk sahaja melainkan menemui para pengundi dengan jadual yang padat dari pagi hingga ke tengah malam.

Selepas Subuh, jadualnya bermula seawal jam 7 pagi apabila beliau akan bersarapan di tiga tempat hingga jam 9 pagi, sebelum berkempen dari rumah ke rumah dan terus ke tapak pasar-pasar malam pada sebelah petang.

Rutin harian Zaidy berterusan dengan ceramah-ceramah penerangan di tiga buah tempat setiap malam bagi memastikan amanah yang diberikan PAS kepada beliau sedaya-upaya digalas sebaiknya

Sumber

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...