Pages

Sunday, February 26, 2012

Kuey Teow Hong Kong,Air Laici Kang

Kuey Teow Hong Kong
Smlm Syam balik kje lambat..
kul 9.30pm baru sampai umah
katenye ade urusan..
balik da lambat..
pas tue nk gi ambik adiknye blik kje agi
dh tntu le penat..
buka baju terus mandi..
tukar baju..start motor..
capai tpoi keledar baby..
trus bawa baby gi ambik uminye..
.Sblum tue sempat le Syam tnye...
mama nk make pe ni?..
da x larat nak masok nih ..
kite beli jew le..
mase tue..
 teringat aku nak make kuey teow Hong kong
an..
teringin pulak nak minum air laici kang
So...
aku kabo le kat Syam
mama nak make kuey teow hong kong
an..
nak ayer laici kang
Sampai je kuey teow hong kong an air laici kang
x de tunggu - tunggu agi
terus je aku bukak an make kuey teow tue.
ayer Laici kang lak ku hirup sepuasnye..
sebenornye da dkt sminggu aku rindu kat air Laici kang nih
tp sllu lupe nak kabo kat Syam
Ari ni lak Syam kje mlm
agaknye die da trllu penat
die poon nak rehat gak kan..
So..
 pg td die x masak
die g beli nasi kat kedai..
Syam make nasi lomak ayam goreng
Aku lak..
 mintak Syam beli nasik lomak  rendang daging yg kat belakang Putri Mart tue lau ada 
tp..lau x de
 aku nak nasik lomak besa- besa jer le
nasik lomak teloo rebus..
tp bla Syam gi nak beli nasi lomak rendang daging kat kedai yang aku nak tue tutup lak
So...
nasi lomak besa la utk aku ari ni.
tp sedap gak le..
yum..yum..yum
Sedappp...
Cz ari nie Syam kje malam..
sblum gi kje die masak dulu le..
Syam..die suka ayam masak kicap 
so...
die masak le ayam kicap tuk die
pi aku x suke ayam masak kicap..
aku lg suke ayam goreng besa - besa jew
So..
utk aku Syam goreng le ayam besa- besa 
Haaa.ni lor ...
Ayam masak kicap utk Syam
Ayam goreng besa utk aku
Smentara Ayu lak mai angin rajin mlm ni
balik kje masak sayur campoor lak
sllunye..
telan je mano yg ade
tah le..
mungkin angin rajin bertiup kencang mlm ni kot..
tp x kesah le..
janji die bhgia dan x sshkn oreng da le..
kan..kan..kan..

3 comments:

  1. Cewek baju merah siapa sih mba?

    ReplyDelete
  2. Saya sudah follow blog ini kan mba, masa saya harus follow semua blog mba, satu sajalah mba, saya follow blog mba yang ini saja blog saya juga cuma ada satu,,
    Oh iya blog mba yang satu lagi memori kasih setiap saya join browser mozilla saya suka hank kenapa ya mba?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...